Hyvä ystäväni muutos

Hyvä ystäväni muutos

Muutos on aina kasvun mahdollisuus, kasvuun joko sivusuunnassa tai ylöspäin. Ylöspäin kasvu tuo lisää vartta ja näköalaa, mutta sivusuunnassa kasvaessa saa lisää oksia ja lehtiä. Näköalalla tarkoitan tässä yhteydessä esimiestehtäviä, jotka nykyisellään näen verkostovalmentajan roolina. Oksia kasvattamalla sivusuunnassa saa lisää näkökulmia ja osaamista nykyisessä tehtävässä.

 

Miten uskaltaisin muuttua? Milloin itseasiassa muututaan? Ajattelen, että jos uskaltaa rohkeasti ajatella itseään tulevaisuudessa ulkona nykyisestä mukavuusalueesta, syntyy uusia kasvun mahdollisuuksia. Visio omasta kasvamisesta on tärkeä olla selvillä, kasvaako ylös vai sivulle. Kun visio on selvillä, uskaltaa tehdä myös askeleita aktiiviseksi saavuttaakseen tavoitteensa. Muutos tapahtuu ajankohdallisesti yleensä nimellisesti tiettynä ajankohtana, jolloin saat uuden työtehtävän tai hiljalleen organisaation sisällä oksiaan kasvattaen ja muuttuen.

 

Nykyinen työtehtäväni TyöSykkeessä on todella loistava, saan työskennellä niin yritysasiakkaiden kuin meidän asiantuntijatiimien kanssa työtä jatkuvasti oksien suuntaan kehittyen. TyöSykkeen johto on mahdollistanut monien työntekijöiden oksien kasvun, ammatillisesti työnantaja on aina kannustanut opiskelemaan ja on saanut itse ehdottaa kehittymissuuntiaan. Löytääkseen oman suuntansa kasvaa, pitää tunnistaa itsessään potentiaali ja uteliaisuus. Uteliaisuus ja aktiivisuus ovat uuden kasvusuunnan ravinteet.

 

Miten löydetään se oikea kasvusuunta, johon tarvittaessa meistä olisi kasvamaan? Osaamisen kartoituksia on tehty monessa organisaatiosssa ja osaamisen focus on sidottu yrityksen strategisiin tarpeisiin. Entä kun yritys vaihtuu ja strategia vaihtuu? Uuden työnantajan tarpeet saattavat olla täysin erilaiset. Miten sopeuttaa omat mielenkiinnon ja kasvun kohteet mahdollisimman nopeasti uuteen strategiaan. Haltuunottaminen ja kokonaisuuksien hahmottaminen niin yksilö- kuin yritystasolla ovat merkittäviä osaamisalueita nykyisessä työelämässä.

 

Myös oma käsitys osaamisesta saattaa olla hyvin erilainen kuin muiden käsitys. Tämän vuoksi olisi hyvä keskustella työkavereiden kanssa muutostilanteessa, mitä minä osaan ja mitä sinä osaat. Työkaveria voi kannustaa ja kertoa, miten hyvä hän on erityisesti jossain työtehtävässä tai työkaverina. Positiivisuuden kehän ja ammatillisen identiteetin vahvistaminen muutostilanteessa ovat erittäin tärkeitä ylläpidettäviä asioita.

 

Muutos on ystävämme, tartu kiinni!

Susanna Kallio
Susanna Kallio

TyöSyke Oy:n asiakkuuspäällikkö ja työterveyshoitaja