Kannustamisen voima

Kannustamisen voima

Uskon itse vahvasti siihen, että myönteisesti kannustamalla ja tsemppaamalla toisiamme onnistumme parhaiten työssä sekä harrastuksissa.

Omassa työssäni työfysioterapeuttina pyrin kannustamaan asiakkaita kiinnittämään huomiota työasentoihin ja liikkeisiin sekä elpymiseen työpäivän aikana. Tuki- ja liikuntaelinvaivoilta ei voi varmasti välttyä täysin kukaan, mutta työfysioterapeutin tärkeä rooli on ohjata ja neuvoa, miten vaivoja voi ennaltaehkäistä tai helpottaa. Asiakkaiden kannustaminen itselle sopivaan ja mieluiseen liikuntaan lihaskunnon, liikkuvuuden ja koordinaation parantamiseksi on tärkeää.

Hyvä esimerkki kannustamisen voimasta oli viime kesänä Kuopiossa nuorten lentopallotapahtuma power-cup, jossa olin B-tyttöjen valmentajana. Teimme niin pelaajat ja huoltojoukot jokaisen voitetun pallon jälkeen aaltoja. Voitimme pronssia, josta osa kiitoksesta kuuluu hyvälle tyttöjen pelaamiselle, mutta uskon myös, että iloinen kannustaminen auttoi voittoihin.

Toimiessani pelaaja-valmentajana lentopallon kakkossarjassa olen huomannut myös, kuinka valtava positiivinen merkitys kannustuksella ja tsemppauksella on myös silloin, kun välillä tulee virheitä.

Myönteisyyden ja kannustamisen voima myös työyhteisössä on tärkeää ja se kantaa eteenpäin. Me tarvitsemme toistemme tukea, tsemppiä ja kannustusta.

Olin kerran koulutuksessa, jossa kuulin mikä on pessimistin ja optimistin ero. Kaksi sammakkoa putosi kerma-astiaan. Toinen luovuttaa ja hukkuu. Toinen sammakko jatkaa sinnikkäästi polkemista. Kerma muuttuu voiksi ja sammakko pääsee kerma-astiasta pois.

Myönteisyyden ja kannustamisen voima on siis vahva, joten hyödynnetään sitä yhdessä.

Laura Sinkkonen
Laura Sinkkonen

Työfysioterapeutti, TyöSyke Oy