Mennään metsään

Mennään metsään

Metsän hyvistä vaikutuksista terveyden kannalta on tullut paljon tutkimuksia viime aikoina. Elokuussa vietettiin myös luontopäivää. Metsästä löytyvät mustikat ja puolukat sekä muut terveelliset marjat. Kellertäviä kanttarelleja on näin syksyisin mättäillä usein koivujen lähistöllä. Metsässä voi tarkkailla luontoa erilaisia kasveja ja eläimiä tai ihastella ruskaa puissa. Aamulla auringon nousu järven rannassa on vaikuttava kokemus. Metsän tuoksu on ainutlaatuinen. Puron solina tai hiljaisuus rentouttaa ja rauhoittaa. Istuminen nuotion ääressä tulta katsellen metsän keskellä voimaannuttaa. Luonto antaa paljon kaikille aisteille. Metsätöissä tulee hyvää hyötyliikuntaa ja hiki virtaa. Luonnossa samoillen saa liikuntaa huomaamatta.  Laulussa sanotaan ”jos metsään haluat mennä sä, niin takuulla yllätyt” ja tämä pitää kyllä varmasti paikkansa. Lähdetään rohkeasti kauniiseen Suomen luontoon liikkumaan ja nautitaan siitä kaikilla aisteilla.

Mukavia luontoretkiä kaikille toivottaen
Laura

Avainsanat:
Laura Sinkkonen
Laura Sinkkonen

Työfysioterapeutti, TyöSyke Oy