Asenne ratkaisee

Asenne ratkaisee

Muistatko sen hetken kun tuntui, ettei mikään mene putkeen?

Olit ehkä aamukiireissäsi lähtenyt töihin ilman kotiavaimia, kahvitauolla läikyttänyt kahvia paidan helmalle, unohtanut työpäivän aikana mihin aamulla parkkeerasitkaan autosi, kuntosalilla havahtunut olevasi vatsapenkissä väärinpäin, ja illalla huomannut ostaneesi pakastealtaasta smoothiemustikoiden sijaan pussillisen herneitä… Lopulta istahdat sohvalle miettimään elämääsi ja mielesi täyttää kysymys, miksi olen useammin epäonnistunut kuin onnistunut?

Mitä jos tuossa hetkessä miettisitkin, mitä kaikkea onkaan tapahtunut näiden ”ei niin putkeen menneiden asioiden” johdosta?  Kun unohdit avaimet kotiin, tuli ystäväsi apuun vara-avaimiesi kanssa ja saitte jakaa pienen yhteisen kahvintuoksuisen hetken. Läikyttäessäsi töissä kahvia paidanhelmalle, hymyilit tapahtuneelle ja sait työkavereillekin hymyn kasvoille. Kun työpäivän jälkeen etsit autoasi parkkipaikalta, huomasit samalla kevätauringon ja pidentyneen päivän. Kuntosalilla ollessasi kehitit uuden ja tehokkaan tavan käyttää vatsapenkkiä toisin. Ja illalla mustikkasmoothien sijaan keksit uuden herkullisen viherreseptin. Et ole ehkä noudattanut alkuperäistä suunnitelmaasi kaikessa, mutta olet silti onnistunut – erilailla!

Voimme päivittäin valita keskitymmekö niihin asioihin, jotka ovat menneet pieleen, vai löydämmekö sen sijaan asioiden hyvät hedelmät.  Onnistuminen ei ole geenitekijöistä kiinni, vaan kaiken keskiössä on asenne. Mitä jos seuraavan kerran kun koet epäonnistuneesi, ajattelisitkin löytäneesi vain keinoja, jotka eivät toimineet?

Aloita rohkeasti uusia asioita ja uskalla yrittää. Aseta suunta, etene sitä kohti ja nauti matkasta. Älä jo valmiiksi pelkää haasteita tai esteitä reitilläsi.  Ole rohkea, lempeä ja avoin mahdollisuuksille. Mikäli, jokin ei toimi, ole valmis muuttamaan suuntaa. Pidä mielesi avoinna, niin huomaat asioiden toisetkin puolet.   Avaimet onnistumiseen ovat omissa käsissäsi, valinta on sinun mitä niille teet ja mihin lukkoihin sovitat.

”Ei ole katastrofi, jos ottaa yhden askeleen taaksepäin yhden eteenpäin otetun jälkeen. Sehän on cha cha:ta!”

Avainsanat:
Avatar
Jenny Tavisalo

Työterveyshoitaja, TyöSyke Oy