Vastaanotto kävellen

Vastaanotto kävellen

Mikä estää siirtämästä vastaanottoa ulos, kauniissa luonnonhelmassa kävellen ja miksipä ei välillä puistonpenkille istahtaen ihailemaan ympäröivää luontoa.

Kun tuntee ihmisen riittävän hyvin pitkän hoitosuhteen ansiosta, niin vuorovaikutus on mutkatonta ja toimii muutenkin kuin valkoisen takin sisältä ja perinteisessä steriilissä työhuoneessa istuen. Oikeastaan työterveys ei edes tarvitse suojakilpeä=valkoista työtakkia. Ennaltaehkäisevä työ keskittyy vähemmässä määrin toimenpiteisiin. Työterveyden toimenpiteet ovat työkykyä tukevia ja ennaltaehkäiseviä.

Maailma muuttuu – muutammeko me toimintatapojamme? Onko meillä rohkeutta ja avoimuutta? Työpäivän voi avata vaikkapa kävelyvastaanotolla ja nauttia siinä samalla kupposen kahvia termospullosta. Vuoropuhelu alkaa luontevasti, punainen lanka ei katoa, lisäarvona saa luonnon ison kirjan, jota voi katsella, kuunnella, tuntea eri vuodenaikojen tuulet ja tuoksut.

Ruohokentän keskellä yksinäinen, valkoinen sieni herättää sympatiaa. Sieni tuo mieleen valkoisen kärpässienen mutta lienee todennäköisesti lyhyen elämänkaaren omaava hyvä ruokasieni, suomunestesieni tai saattapa se olla hattivattikin.

Kävelyvastaanoton pituudeksi riittää työterveyden normaali vastaanottoaika mutta vastaanotosta tulee monipuolisempi, ympäröivä luonto on täynnä kauniita kuvia. Kävelijät erkanevat omille työpaikoilleen yhtä kokemusta rikkaampina.

Suosittelen kokeilemaan – luovuuden valtaan heittäytyminen lisää terveyttä.
Avatar
TyöSyke

Työterveyspalvelut, työhyvinvointi ja ennaltaehkäisy