Haluatko infarktin? Väärät ratkaisut altistavat kaikelle kivalle

Haluatko infarktin? Väärät ratkaisut altistavat kaikelle kivalle

Sydäninfarktin vaaratekijät ovat hyvin tiedossa ihmisillä ja osaan voi vaikuttaa elämäntavoilla, mutta sellaisia vaaratekijöitä joihin ei voi vaikuttaa, ovat korkea ikä, miessukupuoli ja sukurasite.

Suurin osa meistä ei haluaisi infarktia omalle kohdalleen, mutta toiset tuntuvat hinkuvan sitä jo hyvinkin nuorena elintavoillaan.

Joten jos nyt välttämättä haluat sydäninfarktin, tässä muutama vinkki sen saamiseksi:

1. Syö joka aamu tosimiehen/-naisen aamupala

  • Porsaan ulkofilee 360g hyvin suolattuna
  • A-luokan nakit 15kpl
  • Amerikan pekoni 1pkt

2. Aloita tupakointi

Pyri polttamaan päivittäin ja säännöllisesti, se on tärkeää jos haluat oppia taidon. Kannattaa vetää kunnolla henkeen, vaikka vähän pahaa tekisikin aluksi.

3. Juo alkoholia

Aluksi kannattaa juoda kaljaa ja sitten siirtyä raakaan viinaan. Jos haluat polttaa niin kannattaa myös opetella ryyppäämään ammattimaisesti. Sillä tavalla saat lisättyä siihen uskottavuutta.

4. Stressaa

Stressaa joka asiasta. Se nostattaa mukavasti verenpainetta ja pulssia. Ja muista että pidät patoutumat sisälläsi, ei niitä kannata kenenkään toisen hartioille purkaa.

5. Valvo myöhään

Valvoessa voit syödä vähän huikopalaa kun katsot myöhäisleffaa. Eihän nälkäisenä kannata nukkumaan mennä. Jatkuessaan pidempään yömyöhään valvominen aiheuttaa  sydänoireita ja jos hyvin käy, voit saada kaupan päälle ylipainoa ja jopa diabeteksen.

Sydäninfarkti on aina hengenvaarallinen tilanne, ja suosittelen kaikkia välttämään edellä mainittuja ohjeita.

 

Avatar
Marjo Haapajärvi

Työterveyshoitaja/ETK