Kemiat kohdallaan – työ intohimona

Kemiat kohdallaan – työ intohimona

Eräs seikka ilahduttaa minua ajankohtaisessa työelämää ja työssä jaksamista koskevassa keskustelussa. Jaksamisen haasteiden lisäksi nyt on nimittäin kiinnitetty erityisesti huomiota siihen, että työssä on iloa, työssä on imua, työssä on virtaa ja työtä kohtaan voi kokea myös intohimoa. Nyt puhutaan siis siitä, mitä kaikkea positiivista työssä on! Mistä työn imu, ilo tai työn kokeminen intohimona sitten oikein syntyy?

Kun vaihdamme työpaikkaa tai työtehtävää, mietimme usein, ”olenko minä sopiva tuohon työhön”. Ihan yhtä tärkeää on kuitenkin myös miettiä, onko työ sopiva minulle itselleni. Vastaako se niitä toiveita ja tarpeita, mitä minulla työlleni on? Puhumme ”ura-ankkureista” eli seikoista, jotka työssä ovat tärkeitä. Kuinka tärkeää Sinulle on esimerkiksi työn itsenäisyys, vastuu, yrittäjyys, työn vaihtelevuus tai mahdollisuus toimia johtajana – vai ehkäpä työn turvallisuus ja jatkuvuus, mahdollisuus työn ja perheen yhteensovittamiseen? Entä mahdollisuus toimia yhteistyössä muiden kanssa, asiantuntijana tai auttaa toisia? Optimaalisessa tilanteessa työ vastaa riittävästi niitä odotuksia, joita työntekijällä on. Yhtä lailla tärkeää on miettiä myös organisaation arvoja ja sitä, vastaavatko ne riittävästi omia arvoja. Jos työntekijä kokee arvojen suhteen isoja ristiriitoja, on psykologinen sitoutuminen työhön vaikeaa.

Psykologiassa puhutaan ja tutkitaan tällä hetkellä ilmiötä nimeltä työn imu. Työn imussa oleva työntekijä on tarmokas, työlleen omistautunut, työhönsä uppoutunut, sinnikäs eteen tulevissa vastoinkäymisissä sekä ylpeä työstään. Kuulostaako tämä Sinusta tutulta? Työn imuun voit myös itse vaikuttaa ylläpitämällä myönteistä ja rakentavaa asennetta, tukemalla työtovereitasi ja ottamalla itse tukea vastaan sekä ottamalla vastuuta ja olemalla aloitteellinen omaan työhön liittyvissä asioissa. On hyvä muistaa, että moniin asioihin voit itse yrittää vaikuttaa – myös siihen, miten hyvin esimiehesi työtäsi johtaa.

Joskus joku pienikin muutos voi auttaa lisäämään intoa työhön. Minusta hauska käsite on ”työn tuunaaminen”, jota kannattaa välillä miettiä. Voisitko Sinä ”tuunata” työtäsi jollakin pienellä asialla niin, että aamulla töihin tuleminen tuntuisi entistä mukavammalta?

Työn imun kokemus edellyttää tietenkin myös sitä, että työssä on perusasiat kunnossa – johtaminen toimii avoimesti ja oikeudenmukaisesti, työyhteisössä ei ole merkittäviä ristiriitoja, keskitytään perustehtävän mukaiseen toimintaan ja työmäärä on kohtuullinen. Muistathan myös huolehtia omasta palautumisestasi – tutkimuksetkin nimittäin osoittavat, että vain riittävästi palautunut ja akkujaan ladannut työntekijä jaksaa innostua ja tuntea imua työtään kohtaan.

Jatkuva flown tavoittelu ei kuitenkaan ole mielekästä. On niitä ihan tavallisia maanantaipäiviä ja sitä ihan tavallista puurtamista. Niin kuin elämässä yleensäkin on. Mutta sitä mukavampaa onkin välillä tempautua mielekkääseen, riittävän haastavaan työtehtävään ja kokea siitä onnistumisen iloa. Muistetaan jakaa sitä iloa myös työtovereillemme – ilo tarttuu!

Marjo Saunamäki
Marjo Saunamäki

Työterveyspsykologi, joka opiskelee työ- ja organisaatiopsykologian erikoispsykologiksi. Hänellä on työkokemusta sekä ammatinvalinnanohjauksesta, kuntoutuksesta että työterveyshuollosta.